Skip to content

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u

  • by

Pasmina psa koju odaberemo često govori mnogo o našem načinu života, karakteru i osobnim preferencijama. U SAD-u, zemlji s raznolikom kulturom i širokim spektrom preferencija kada je riječ o kućnim ljubimcima, određene pasmine pasa ističu se svojom popularnošću. Video “Top 10 Favorite Dog Breeds: USA” na YouTube kanalu Dog World istražuje koje su to pasmine najviše voljene među Amerikancima. Evo pregleda deset pasmina koje su osvojile srca mnogih.

1. Njemački kratkodlaki ptičar

Njemački kratkodlaki ptičar je pasmina poznata po svojoj svestranosti, inteligenciji i energičnosti. Ovi su izvrsni lovci, ali i ljubazni obiteljski ljubimci.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 5
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 12

2. Jazavčar

Jazavčari su mali, ali hrabri psi s jedinstvenim izduženim tijelom. Njihova znatiželjna priroda i odanost čine ih omiljenim izborom mnogih.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 8
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 13

3. Bigl

Biglovi su poznati po svojoj društvenosti, dobrodušnosti i neodoljivom izgledu. Njihov dobar njuh čini ih izvrsnim lovcima, ali su isto tako i divni kućni ljubimci.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 9
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 14

4. Rotvajler

Rotvajleri su snažni, odani i zaštitnički nastrojeni psi. Unatoč svojoj moćnoj pojavi, s pravilnim treningom mogu biti nježni i ljubazni članovi obitelji.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 12
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 15

5. Pudla

Pudle su inteligentne, elegantne i prilagodljive. Dostupne u različitim veličinama, pudle su poznate po svojoj hipoalergenskoj dlaci, što ih čini idealnim izborom za alergičare.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 13
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 16

6. Engleski buldog

Engleski buldozi su ljubazni, strpljivi i odani psi. Njihova smirena narav čini ih odličnim kućnim ljubimcima, posebno u manjim stambenim prostorima.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 16
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 17

7. Zlatni retriver

Zlatni retriveri su jedna od najpopularnijih pasmina zbog svoje prijateljske naravi, inteligencije i odanosti. Oni su izvrsni obiteljski psi i vole biti uključeni u sve aktivnosti.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 17
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 18

8. Njemački ovčar

Njemački ovčari su svestrani, inteligentni i hrabri psi. Njihova sposobnost učenja i zaštite čini ih izvrsnim radnim psima, kao i odanim kućnim ljubimcima.

Njemacki ovcar 4
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 19

9. Labrador retriver

Labradori su poznati po svojoj dobrodušnosti, inteligenciji i svestranosti. Oni su izvrsni vodiči, terapijski psi i obiteljski ljubimci.

Labrador retriveri kroz povijest Od ribarskog psa do obiteljskog ljubimca 6
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 20

10. Francuski buldog

Francuski buldozi su mali, ali snažni psi s velikom osobnošću. Njihova ljubazna narav i prilagodljivost čine ih popularnim izborom za život u stanu.

Francuski buldog Neodoljivi sarmer s bogatom povijesti 1
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 21

Svaka od ovih pasmina donosi jedinstvenu kombinaciju osobina koje mogu odgovarati različitim stilovima života i preferencijama. Bez obzira na to tražite li aktivnog pratitelja za avanture na otvorenom ili mirnog i ljubaznog kućnog ljubimca za život u stanu, među ovih deset pasmina sigurno ćete pronaći svog idealnog četveronožnog prijatelja. Važno je zapamtiti da svaki pas zaslužuje ljubav, pažnju i odgovarajuću brigu kako bi bio sretan i zdrav član vaše obitelji.

Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD u 4
Top 10 omiljenih pasmina pasa u SAD-u 22