Skip to content

Top 10 najlakših pasmina pasa za posjedovanje

  • by

Ako ste novi vlasnik psa i tražite pasminu koja je laka za brigu, ovaj video “Top 10 Easiest Dog Breeds To Own” na YouTube kanalu Dog World može vam pomoći u odabiru. Iako neki zahtijevaju iskusnog i posvećenog vlasnika, mnoge pasmine su prilično jednostavne za održavanje. Evo pregleda deset pasmina koje su prepoznate kao najlakše za posjedovanje, zbog svoje prilagodljive naravi, jednostavnosti treninga i općenito niskih zahtjeva za održavanje.

1. Labrador Retriver

Labradori su poznati po svojoj prijateljskoj naravi, inteligenciji i sposobnosti da se dobro slažu s djecom i drugim životinjama. Ova pasmina je idealna za prve vlasnike pasa.

Top 10 najlaksih pasmina pasa za posjedovanje 3
Top 10 najlakših pasmina pasa za posjedovanje 5

2. Zlatni Retriver

Slično labradorima, zlatni retriveri su izuzetno ljubazni, strpljivi i voljni ugoditi, što ih čini odličnim obiteljskim psima.

Kako Odabrati Savrsenog Psa za Vas Dom 2
Top 10 najlakših pasmina pasa za posjedovanje 6

3. Cavalier King Charles Spaniel

Ova mala pasmina poznata je po svojoj nježnoj i prilagodljivoj naravi. Cavalieri se lako slažu s ljudima i drugim psima, te zahtijevaju umjerenu količinu vježbanja.

4. Pug

Pugovi su mali, ali puni karaktera. Njihova zabavna i ljubazna osobnost čini ih odličnim izborom za život u stanu.

5. Bichon Frise

Bichon Frise je vesela i razigrana pasmina koja se dobro slaže s djecom i drugim kućnim ljubimcima. Osim redovitog četkanja, bichoni su relativno jednostavni za održavanje.

6. Shih Tzu

Shih Tzu je još jedna mala pasmina koja je idealna za stanovanje. Poznati su po svojoj prijateljskoj naravi i niskim zahtjevima za vježbanjem.

7. Boxer

Iako su veći, bokseri su izuzetno ljubazni i zaštitnički nastrojeni prema svojoj obitelji. Aktivni su i vole igrati, ali su također poznati po svojoj strpljivosti s djecom.

Bokser Vise od naboranog lica prica o atletu klaunu i vjernom prijatelju 3
Top 10 najlakših pasmina pasa za posjedovanje 7

8. Greyhound

Unatoč svojoj veličini i reputaciji brzih trkača, hrtovi su zapravo prilično opušteni i uživaju u lenčarenju kod kuće. Oni su tihi i prijateljski nastrojeni prema svojim vlasnicima.

9. Bulldog

Buldozi su poznati po svojoj stabilnoj i mirnoj naravi. Iako mogu izgledati zastrašujuće, zapravo su vrlo ljubazni i odlični su za život u stanu.

10. Beagle

Beagle je aktivan, ali vrlo društven i prijateljski nastrojen. Vole istraživati i imaju dobar njuh, ali njihova ljubazna narav čini ih odličnim obiteljskim psima.

Beagle Vise od slatkog lica i glasnog glasa prica o veselim lovcima i beskrajnoj ljubavi 2
Top 10 najlakših pasmina pasa za posjedovanje 8

Odabir pravog psa ovisi o vašem životnom stilu, prostoru za stanovanje i vremenu koje možete posvetiti brizi o psu. Bez obzira na pasminu koju odaberete, važno je zapamtiti da svaki pas zahtijeva ljubav, pažnju i posvećenost. Ove pasmine su prepoznate kao “najlakše” za posjedovanje zbog svoje prilagodljive naravi i jednostavnosti u treningu, što ih čini odličnim izborom za prve vlasnike pasa.