Skip to content

Chow Chow : Sve o pasmini

  • by

Chow Chow, pasmina koja svojim jedinstvenim izgledom i karizmom privlači pažnju gdje god se pojavi, tema je videa “All about the Chow Chow” na YouTube kanalu Dog World. Ova drevna pasmina, poznata po svojoj plišanoj dlaci i karakterističnom plavom jeziku, ima bogatu povijest i posebne potrebe koje budući vlasnici trebaju razumjeti. Evo ključnih informacija koje bi svaki ljubitelj pasa trebao znati o Chow Chowu.

1. Podrijetlo

Chow Chow je jedna od najstarijih pasmina pasa na svijetu, s poviješću koja seže više od 2000 godina unatrag u Kinu. Koristili su ih za lov, čuvanje, pa čak i kao izvor hrane. Njihova svestranost i jedinstven izgled učinili su ih omiljenim među kineskim plemstvom.

2. Osobnost

Chow Chow je poznat po svojoj neovisnosti i rezerviranosti prema strancima. Iako su odani svojim obiteljima, nisu tipični ljubimci koji traže stalnu pažnju. Njihova aristokratska narav zahtijeva poštovanje i strpljenje.

Chow Chow Sve o pasmini 3
Chow Chow : Sve o pasmini 4

3. Izgled

Jedna od najprepoznatljivijih značajki Chow Chowa su njegovi duboki nabori i gusti dvostruki sloj dlake koji može biti glatki ili grub. Njihov plavi jezik jedna je od njihovih najzanimljivijih karakteristika.

4. Dresura

Zbog svoje neovisne naravi, Chow Chowi mogu biti izazov za dresuru. Potrebno je rano započeti s socijalizacijom i konzistentnim treningom kako bi se osiguralo da odrastu u dobro prilagođene pse.

5. Potrebno vrijeme

Chow Chowi zahtijevaju redovitu njegu kako bi njihova dlaka ostala zdrava i uredna. Također, potrebno je osigurati im dovoljno vježbanja kako bi ostali u dobroj formi.

6. Troškovi vlasništva

Osim početnih troškova kupnje, potrebno je uzeti u obzir troškove redovite veterinarske skrbi, kvalitetne prehrane i njegu dlake. Chow Chowi mogu biti skloni određenim zdravstvenim problemima koji mogu povećati troškove.

Chow Chow Sve o pasmini 2
Chow Chow : Sve o pasmini 5

7. Zdravlje

Chow Chowi mogu biti skloni određenim zdravstvenim stanjima, uključujući probleme s kukovima, displaziju lakta i bolesti očiju. Redoviti veterinarski pregledi su ključni za održavanje njihovog zdravlja.

8. Najbolji dom

Chow Chowi najbolje će se prilagoditi domu gdje mogu dobiti dovoljno prostora za kretanje i gdje će biti shvaćeni i poštovani. Nisu idealni za prve vlasnike pasa zbog svoje kompleksne naravi.

Chow Chow je pasmina koja odiše dostojanstvom i ponosom. Njihova neovisna narav i jedinstven izgled čine ih posebnim dodatkom svakoj obitelji koja razumije i cijeni njihove posebnosti. S pravilnom brigom i razumijevanjem, Chow Chow može biti divan i odan pratitelj.

Chow Chow Sve o pasmini 1
Chow Chow : Sve o pasmini 6