Skip to content

9 stvari koje morate znati prije nego što nabavite zlatnog retrivera

  • by

Zlatni retriveri su neosporno jedni od najboljih pasa, ali jesu li savršeni? Naravno da nisu. U ovom videu “9 Things you MUST KNOW Before Getting a Golden Retriever!” na YouTube kanalu Retriever Care, istražujemo nekoliko ključnih stvari koje svaki budući vlasnik zlatnog retrivera treba znati. Evo sažetka onoga što trebate uzeti u obzir prije nego što ova plemenita pasmina postane dio vaše obitelji.

1. Zlatni retriveri zahtijevaju puno pažnje

Zlatni retriveri su izrazito društveni koji traže puno pažnje i vremena provedenog s njihovim vlasnicima. Ako ste često odsutni ili nemate dovoljno vremena za interakciju, ova pasmina možda nije za vas.

2. Potreba za redovitim vježbanjem

Ovi energični psi zahtijevaju redovitu fizičku aktivnost kako bi ostali zdravi i sretni. Duge šetnje, igre donošenja i plivanje samo su neke od aktivnosti koje će vaš zlatni retriver voljeti.

9 stvari koje morate znati prije nego sto nabavite zlatnog retrivera 3
9 stvari koje morate znati prije nego što nabavite zlatnog retrivera 5

3. Sklonost zdravstvenim problemima

Iako su generalno zdrava pasmina, zlatni retriveri mogu biti skloni određenim zdravstvenim problemima, uključujući displaziju kuka, probleme s srcem i određene vrste raka. Redoviti veterinarski pregledi su ključni.

4. Visoki troškovi održavanja

Od hrane visoke kvalitete do veterinarske skrbi, zlatni retriveri mogu biti prilično skupi za održavanje. Pripremite se na značajne financijske obveze.

9 stvari koje morate znati prije nego sto nabavite zlatnog retrivera 7
9 stvari koje morate znati prije nego što nabavite zlatnog retrivera 6

5. Gubitak dlake

Zlatni retriveri poznati su po tome što puno linjaju, posebno tijekom promjene sezona. Pripremite se na redovito četkanje i čišćenje dlaka po kući.

6. Potreba za obukom i socijalizacijom

Kao izrazito inteligentni psi, zlatni retriveri uživaju u učenju i lako se obučavaju. Međutim, rana socijalizacija i obuka su ključni za razvoj dobro ponašanja.

9 stvari koje morate znati prije nego sto nabavite zlatnog retrivera 2
9 stvari koje morate znati prije nego što nabavite zlatnog retrivera 7

7. Sklonost ka prejedanju

Zlatni retriveri vole jesti, što može dovesti do prekomjerne težine ako se ne pazi na njihovu prehranu. Važno je pratiti količinu hrane i osigurati uravnoteženu prehranu.

8. Jaki lovni nagon

Iako su po prirodi blagi, zlatni retriveri imaju snažan lovni nagon. To zahtijeva pažljiv nadzor tijekom šetnji, posebno u područjima s divljim životinjama.

9. Neograničena ljubav i odanost

Unatoč svim izazovima, zlatni retriveri su izuzetno ljubazni i odani psi koji će vam pružiti bezuvjetnu ljubav. Njihova sposobnost da donesu radost i sreću u vaš život je neusporediva.

Prije nego što se odlučite za zlatnog retrivera, važno je realno procijeniti svoje sposobnosti, životni stil i spremnost na dugoročnu obvezu prema ovom divnom četveronožnom prijatelju. Zlatni retriveri nisu samo kućni ljubimci; oni su članovi obitelji koji zaslužuju ljubav, pažnju i brigu.

9 stvari koje morate znati prije nego sto nabavite zlatnog retrivera 5
9 stvari koje morate znati prije nego što nabavite zlatnog retrivera 8