Skip to content

10 najboljih pasmina pasa čuvara za zaštitu vaše obitelji

 • by

Uvod

Tražite odanog i zaštitničkog psa koji će čuvati vašu obitelj i dom? Kućni ljubimci u ovom blog postu vam predstavlja 10 najboljih pasmina pasa čuvara, uzimajući u obzir temperament, veličinu i razinu održavanja.

Ključni faktori pri izboru psa čuvara

 1. Temperament: Pas čuvar treba biti lojalan, inteligentan i poslušan. Također je važno da bude samouvjeren i neustrašiv, ali ne i agresivan prema osobama koje poznajete.
 2. Veličina: Pas čuvar bi trebao biti dovoljno velik da bude zastrašujuć potencijalnom provalniku.
 3. Održavanje: Neke pasmine pasa čuvara zahtijevaju puno vježbe i treninga. Budite sigurni da ste spremni pružiti razinu skrbi koja je psu potrebna.
10 najboljih pasmina pasa cuvara za zastitu vase obitelji 1
10 najboljih pasmina pasa čuvara za zaštitu vaše obitelji 3

Top 10 pasmina pasa čuvara

 1. Dogo Argentino: Ova pasmina, uzgojena za lov na veliku divljač, poznata je po svojoj snazi, hrabrosti i odanosti.
 2. Boerboel: Boerboeli, korišteni u Južnoj Africi za zaštitu stoke od velikih predatora, hrabri su, teritorijalni i nježni s obitelji.
 3. Bullmastiff: Bullmastiffi, koji su prvotno uzgojeni kao čuvari u 19. stoljeću, poznati su po svojoj odanosti i zaštitničkoj naravi.
 4. Rotvajler: Rotvajleri su inteligentni, samouvjereni i hrabri psi, popularni izbor za pse čuvare.
 5. Doberman Pinscher: Dobermani su poznati po svojoj inteligenciji, odanosti i budnosti. Zahtijevaju pravilnu socijalizaciju.
 6. Presa Canario: Presa Canario su inteligentni, mirni i zaštitnički psi. Mogu biti tvrdoglavi i zahtijevaju iskusne vlasnike.
 7. Njemački ovčar: Njemački ovčari su inteligentni, odani i svestrani psi, često korišteni kao policijski psi.
 8. XL American Bully:  XL American Bullies su dobra mješavina nježnog obiteljskog psa i oštroumnog čuvara. Zahtijevaju pažljivu uzgoj i socijalizaciju.
 9. Kangal Shepherd: Ova pasmina poznata je po svojoj impresivnoj veličini i snazi. Kangali su uzgojeni za zaštitu stoke od predatora i lojalni su i zaštitnički nastrojeni prema svojim obiteljima.
 10. Belgijski Malinois: Belgijski Malinois su inteligentni, energični i poslušni psi. Zahtijevaju puno vježbe i treninga te iskusne vlasnike.
10 najboljih pasmina pasa cuvara za zastitu vase obitelji 2
10 najboljih pasmina pasa čuvara za zaštitu vaše obitelji 4

Zaključak

Ovaj blog post vam je predstavio 10 najboljih pasmina pasa čuvara. Izbor idealnog psa za vas ovisit će o vašim individualnim potrebama i načinu života. Prije donošenja konačne odluke, istražite pasmine koje vas zanimaju i provjerite da li odgovaraju vašem domu i obitelji.